Iedereen wil een beter persoon worden. Ik bedoel ga naar een website als Tibor.nl en je ziet dat er zelfs een hele business voor is. Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk voor een persoon. Als je jezelf verbeteren geeft dat een gevoel van voldoening waardoor je beter wordt in wat je doet. En mensen willen van nature dingen zo goed mogelijk doen. Dat zit nou eenmaal in onze natuur. Hier zijn 5 tips om jezelf te verbeteren. Tip 1: Ban negativiteit uit je leven. Dit is eentje waar veel mensen op vast lopen. Om beter te worden moet je denken dat je beter wordt. Iemand die zegt dat je iets niet kan heb je helemaal niks aan.

Stimulatie is belangrijk

Tip 2: Lees elke dag iets. Voor persoonlijke ontwikkeling is een beetje intellectuele stimulatie heel erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je gemotiveerd bent om zelf ook te gaan leren. Toen Corona een probleem begon te worden kon ik ineens mijn vakken niet meer halen. De online lessen waren niet stimulerend genoeg voor mij en ik verloor de motivatie. En ik was niet de enige. Een vriend van mij had een volledig punt lager op al zijn cijfers tijdens de eerste lockdown. Tip 3: Leer iets nieuws. Dit sluit aan op tip 2 maar is niet helemaal hetzelfde. Tip 2 gaat over stimulatie en dit gaat erom dat je de gewoonte aanmaakt om dingen te leren. Een mens die leert behoudt zijn jonge geest en is veerkrachtiger.

Beweging is ook belangrijk

Een dokter zei ooit tegen mij: Weet je wat elk organisme dat beweegt op deze planeet heeft tot op zekere hoogte? Het antwoord was een brein. Dit is een beetje versimpeld maar het leidt tot tip 4 en die bestaat eruit dat je moet sporten. Bewegen houdt je gezond en dat hele gezonde geest gezonde lichaam gedoe klopt gewoon. De filosofen uit Griekenland filosofeerde meestal terwijl ze een wandeling maakte. Dat leid ook tot tip 5: ga de natuur in. Net zoals met beweging is de mens gewend aan de natuur. Het is een rustige plek die je kan relaxen, opladen en inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *