Melding over Searchlite

Door Mischa Rodermond op 24-07-2014 19:45:02
Na maanden de nieuwsbrief van Searchlite te hebben ontvangen, zonder dat ik er om gevraagd had of uberhaupt van Searchlite had gehoord, probeerde ik mij uit te schrijven. In de mails van Searchlite stond geen uitschrijf-link (welke verplicht is sinds de Telecomwet van 2009).

Dus op de site gekeken. Ik zag dat ik kon inloggen en probeerde op mijn email adres mijn wachtwoord te resetten. Aha, dat is vriendelijk, ze hebben al een account voor me aangemaakt. Eenmaal ingelogd bleek dat al mijn gegevens ingevuld stonden, compleet CV met alles erop en eraan. Dat heb ik zelf niet ingevuld. Ik heb nooit contact gehad behalve verzoeken op LinkedIn en zeker niet met het verwerken van mijn gegevens ingestemd.

Een uitschrijfknop is er niet, het is onmogelijk om het account te verwijderen. En aangezien veel velden verplicht waren kon ik ook niet alle data verwijderen en opslaan.
De enige oplossing die ik kon bedenken was alle velden met onzin in te vullen en zo op te slaan, inclusief een ander email adres.

Dit is een bizarre vorm van data-vergaring en ik vraag me sterk af of zoiets wel mag.
comments powered by Disqus