Melding over Bonque

Door Anoniem op 17-02-2016 10:12:01
Als werkzoekende ben ik inmiddels regelmatig gecontacteerd door Bonque. Ik heb tot op heden nooit gereageerd op de verzoeken, laat staan dat ik een profiel heb aangemaakt op hun website, vanwege hun 'agressieve' manier van benaderen. Ook de spelfouten in hun berichten doen mij deze berichten meteen verwijderen. Toch zijn ze blijkbaar viavia aan mijn email adres gekomen, blijkbaar via andere vacature websites waar 'helaas' mijn telefoonnummer niet op staat vermeld (vind je het gek, heb al vaker slechte, tot 'stalkerig gedrag aan toe' ervaringen gehad met recruiters)..

Nu sturen ze zonder mijn toestemming ook nog eens nieuwsbrieven van Bonque naar mijn email adres, ZONDER dat ik ze mijn email gegeven heb, laat staan toestemming heb gegeven voor nieuwsbrieven.

Ook vandaag voor 08:30 weer een email ontvangen van Bonque, dat ze zogenaamd interessante vacatures voor mij hebben (die overigens buiten mijn ervaring en interesse veld liggen en bovendien te ver van huis zijn), en dat ik nog steeds niet heb gereageerd op andere email berichten. Na het speuren op hun websites of er echt interessante dingen voor mij op staan, staan er alleen vacatures voor Medior/Senior (ben net afgestudeerd en dus starter, totaal niet interessant dus voor mij en de organisaties in kwestie). Alleen al door de aanhef van dit bericht: "Ik heb via via vernomen dat je nog steeds op zoek bent naar een startersfunctie..." (hoe dan? waar dan? Ik heb jullie NIKS verteld, laat staan contact gehad. Dit moet dus door hen vernomen zijn via andere wel-betrouwbare sites waar ik op sta). Ik voel mij als werkzoekende zeer ongemakkelijk bij al hun benaderingen..

Ik zoek veel liever zelf naar een functie in eerste instantie, dit bewijst weer dat de meeste "IT recruiters" geen idee hebben wat jouw functie inhoudt, en alles maar spammen.
Detail: n.a.v. het email bericht van Bonque van deze ochtend, (en ik twijfelde of ik dan met hen in zee moet gaan, want ben wel dringend opzoek naar mijn eerste baan) ben ik gaan zoeken op internet met de termen "ervaringen Bonque" en kwam al heel snel op deze site terecht waarvan ik het bestaan niet eens wist in eerste instantie. Na het zien van de "vele hits" op deze site schrok ik eerlijk gezegd, want ben ook benaderd door diverse andere "recruiters" die hier ook vermeld staan. Ik blijf de berichten van Bonque uiteraard negeren, maar wilde daarom toch mijn verhaal doen, want het is duidelijk dat ik niet de enige ben die hier last van heeft..
comments powered by Disqus