Melding over Ardekay It Recruitment

Door Leroy op 07-10-2016 11:47:22
Inmiddels jaren geleden heb ik op deze website reeds mijn gal gespuwd over deze club, destijds as werknemer en deels zelfstandige die constant werd (en nog steeds!) lastig gevallen met vacatures voor irrelevante functies of met een junior titel, terwijl ik inmiddels meer dan 10 jaar werkbaar ben in mijn vakgebied.

Van de week bereikte Ardekay weer een nieuw dieptepunt. Wij hebben recent een vacature voor een junior developer gepubliceerd op LinkedIn en enkele vacaturewebsites, met daarop uitdrukkelijk de melding dat acquisitie niet op prijs wordt gesteld. En jawel hoor, uiteraard heeft Ardekay (samen met al die andere, inmiddels fameuze clubjes als Bonque en Arrows) daar maling aan en overlaadt ons doodleuk met kandidaten waar we niet op zitten te wachten, met absurde tarieven.

Het hoogtepunt was toch wel dat Ardekay de namenlijst op onze team-pagina, waar enkele namen met telefoonnummers en mailadressen worden vermeld, er bij had gepakt en individueel collega's (waarvan zelfs collega's die niet eens iets met de vacature te maken hebben) telefonisch benaderen om kandidaten aan te smeren.

Van de zotte dat dit soort clubs jarenlang zo te werk kunnen gaan. Hoog tijd voor een gedragscode!
comments powered by Disqus