Melding over Starapple

Door Anoniem op 31-10-2016 11:10:58
Ik ben destijds behoorlijk door Starapple in de zeik genomen.
Dit is een enigzins lang verhaal maar ik wil even een goed beeld scheppen van wat er gebeurd is.

Ik was niet meer tevreden bij mijn huidige baan omdat ik geen doorgroeimoelijkheden meer had.
Mijn CV stond op internet en ik werd meteen gemaild door StarApple om te bellen over een mogelijke positie.
Tijdens een gesprek van ongeveer een uur waarbij ik mijn eisen en wensen heb aangegeven zoals een aantal dagen vanuit huis werken en mijn minimale salaris.
Ik onderhandel niet over salaris, wat ik minimaal wil verdienen is geen raar bedrag en ik heb ook een gezin te onderhouden.
De recruiter zou aan de slag gaan en zou het laten weten als hun klant interesse had.

Hij belt mij terug dat ik de volgende dag al kon komen voor een gesprek maar omdat ik nog een andere baan had kon ik pas 2 dagen later. Geen probleem werd geregeld.

Klinkt allemaal goed maar nu wordt het leuk.

Ik kom aan bij het gesprek en we hebben het gebruikelijke eerste gesprek. Op een gegeven moment komen we aan op de eisen en wensen.
Blijkt gewoon dat recruiter mijn wensen niet doorgegeven heeft en ook nog eens mijn maandsalaris 400 euro naar beneden geholpen heeft.

Ik geef aan dat ik vanuit huis wil kunnen werken voor enkele dagen per week en dat mijn salaris niet conform de afspraken is.
De medewerker van het bedrijf geeft aan deze gegevens van StarApple te hebben gekregen waardoor ik dus wel in een hele oncomfortabele situatie terecht gekomen ben.

Ik geef aan wat mijn minimale salaris moet zijn om te komen werken maar de medewerker van het bedrijf kon dat niet zo goed hebben.

Uiteindelijk is het gesprek over en ik bel de recruiter van StarApple om te vragen wat daar gebeurd is.
De recruiter geeft aan dat het salaris dat ik aangegeven had te hoog was voor het bedrijf waar ik naartoe ging en dat hij het naar beneden had gezet om mij daarheen te kunnen sturen en dat ik dan misschien naar beneden had willen gaan.

Mijn bloed ging hiervan koken en ik was bijna in staat om naar hun kantoor te rijden om de beste kerel de waarheid te vertellen.
Omdat ik helaas iets te ver hun vandaan woon/werk was ik dat nog niet van plan.
Ik geef dat hij opnieuw contact mag opzoeken met het bedrijf en mijn eisen en wensen met het juiste salaris op mag even.

De volgende dag wordt ik door dezelfde recruiter gebeld en hij geeft aan dat ze niet omhoog willen met salaris.
Hij heeft echter wel een andere oplossing bedacht. Hij had namelijk voor mij uitgerekend dat samen met de bonussen die ik zou krijgen en de auto ik op hetzelfde netto bedrag uit zou komen als ik met mijn minimale salaris zou krijgen.
Als antwoord daarop geef ik aan dat ik de leaseauto helemaal niet wil (hij komt dan terug dat ik een kilometervergoeding krijg wat complete onzin is omdat dat waardeverlies van mijn auto is) en dat ik niet uit kan gaan van bonussen omdat die kunnen verschillen per maand.

Het gaat nog een aantal keer heen en terug ik ben klaar met de beste kerel.
Ik geef hem aan dat ik niet ga onderhandelen over mijn salaris en dat alles wat bovenop komt met bonussen alleen maar "bonus" is.
Als het bedrijf een goede DBA wil hebben dan zullen ze ervoor moeten betalen en niet voor een dubbeltje op de eerste rij gaan zitten.

Uiteindelijk krijg ik een heel karig mailte van de recruiter dat het bedrijf niet door wil gaan met de gesprekken, wat ik al had verwacht natuurlijk.

Ik antwoord daarop dat ik de hele gang van zaken onprofessioneel vond en dat hij eens goed na moet gaan denken over de werkwijze die hij aanhoudt.

Al met al ben ik een vakantiedag kwijt omdat ik vrij moest nemen voor het gesprek.
Heb ik veel tijd verloren met een waardeloos gesprek bij het nieuwe bedrijf.
Heb ik veel tijd verloren met een gesprek met de recruiter die denkt mij te kunnen overhalen om met mijn salaris naar beneden te gaan, wat ik vanaf het begin aangegeven had niet te gaan doen.
Heeft hij de tijd verspilt van de medewerker van het nieuwe bedrijf en alles om maar zijn bonus aan het eind van de maand te kunnen halen.

Dit bedrijf ziet de mensen alleen maar als nummers en denkt alleen maar aan geld.
Ze gaan over lijken om mensen maar ergens te kunnen plaatsen
comments powered by Disqus