Melding over Jelling

Door Anoniem op 10-11-2016 11:37:49
In eerste instantie kreeg ik van een IT recruiter van Jelling een ongevraagde mail met een aantal kandidaten, zonder de CV's te openen maar de beschrijving lezend sloten deze ook niet aan. Bovendien hebben we geen afspraken met Jelling en werken we bij ons niet met bureau's samen.

Na het versturen van een standaard mail (vanuit juridisch oogpunt) dat we geen afspraken hebben over kandidaten en hier ook niet om hebben gevraagd had de recruiter het lef om boos op te bellen om haar ongenoegen te uitten.

Dat ik haar in eerste instantie nog mee gaf dat het in het vervolg verstandiger is om eerst even te bellen in plaats van blind CV's over de spreekwoordelijke schutting te gooien deed haar compleet ontploffen met de opmerking: "bij Jelling is dit niet de werkwijze die we normaal hanteren maar ik heb die keuze gemaakt omdat ik het druk heb en ik doe ook gewoon mijn werk" (bijgestaan door ongepaste krachttermen) waarop ik het gesprek maar beeindigd heb. Moet je je voorstellen dat je met zo'n partij samen gaat werken, hebben ze het dan ook te druk om goed kandidaten te screenen en voor te stellen?

Ongelofelijk dat er heden ten dage nog dergelijke onprofessionele praktijken te vinden zijn in recruitment land.
comments powered by Disqus