Melding over QBEES BV

Door Anoniem op 14-02-2017 13:10:05
Recruiter van QBEEs benaderde mij voor een baan. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek bij de werkgever, waarbij benadrukt werd dat het om een sollicitatiegesprek ging en niet om een kennismaking.

Na dit gesprek vertelde de recruiter dat het bedrijf enthusiast was en dat ze een contractaanbieding wilden doen. We maakten een afspraak voor een 2e gesprek, wat geen 2e gesprek zou zijn maar een contractondertekening volgens de recruiter. In de tussentijd had ik wat andere geinteresseerde werkgevers gesproken, maar de recruiter zei mij dat ik geen gesprekken moest voeren en moest vertellen dat ik al werk had.

Meerdere malen heeft de recruiter mij gefeliciteerd met de contractondertekening, per email en telefonisch. Omdat het zo zeker was (volgens recruiter) heb ik een vliegticket gekocht voor vlak na de ondertekening.

Op de dag van de ondertekening echter, bleek dat het bedrijf wel een tweede gesprek wilde en niet heeft toegezegd aan de recruiter dat het om een contractaanbieding ging. Het bedrijf heeft mij duidelijk gemaakt dat ze dit ook aan de recruiter hebben doorgegeven. Maar de recruiter heeft mij meerdere malen gefeliciteerd, en gebruikte in elke communicatie de woorden "contractondertekening". Door dit woordgebruik heeft hij mij misleid, valse beloftes voorgehouden die hij helemaal niet kon waarmaken. In feite heeft hij dus een bindende mondelinge overeenkomst verbroken met valse informatie.

Door deze grove fout hebben het bedrijf en ik besloten niet verder te gaan. We vinden niet dat de recruiter een fee mag ontvangen voor zulk gepruts. Uiteindelijk heb ik mijn reis moeten afzeggen en ben ik ergens anders aan de slag gegaan. Maar ik ben langer werkloos geweest dan ik had gehoopt en ben het geld voor mijn reis ook kwijt.
comments powered by Disqus