Melding over Bonque

Door Anoniem op 09-08-2017 00:21:28
Sturen je meerdere malen op gesprek naar bedrijven en alle gesprekken gaan vaak positief, en op het laatste moment ketst het af door managers die op vakantie gaan, budget issues, of helemaal geen reactie meer uit het niets.

Werknemers van Bonque vragen om 100% inzet van mijn kant om alles 'goed' te laten verlopen, willen elke ochtend een uur met je lullen over dezelfde zaken voor en na je gesprekken, en dat bijna elke dag voor twee weken lang als je voor meerdere posities solliciteert via Bonque.

Daarbovenop willen ze ook echt niet dat je met andere sollicitaties bezig bent. Ze willen echt heel graag dat je zegt "jullie vacature is de beste en als deze lukt laat ik alle anderen stikken voor jullie klant". En zolang ze dat er niet uit krijgen, lopen die mensen continu te janken aan de telefoon om je andere sollicitaties. Ook willen ze graag weten wie alle bedrijven zijn, de andere recruiters waar je mee spreekt e.d.

Het gekste is ook nog, dat het bijna lijkt alsof ze bij Bonque soms expres niet toelaten dat je werkt bij een bedrijf dat erg positief over je is. Ze regelen alles voor je, maar laten je keihard vallen als het erop aan komt. Zelfs bedrijven waar ik solliciteer via Bonque zijn niet blij met ze, maar blijven met hen werken omdat ze gewoon elke dag tientallen kandidaten je inbox in pleuren. Kwantiteit boven kwaliteit dus, en die formule schijnt te werken, helaas.
comments powered by Disqus