logistieke banen

Wil je werken in de detailhandel? Logisch! Het is namelijk een branche met veel kansen. Je kunt bijvoorbeeld een erg mooi loon verdienen, profiteren van secundaire arbeidsvoorwaarden, flexibele uren draaien en jezelf omhoog werken binnen een bedrijf.

Als je op zoek bent naar banen in de retail, dan kun je een keuze maken uit ontzettend veel banen. Er zijn bijvoorbeeld genoeg vacatures van logistieke banen die 2500,- euro per maand opleveren. Je kunt echter ook makkelijk een functie krijgen met een maandelijks inkomen van 5000,- euro. Dit is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van jouw wensen en het type retail baan. Je kunt in ieder geval altijd starten met een laag uurloon en meer ervaring opdoen om een betere betaalde baan te krijgen.

In dit artikel ga ik enkele retail gerelateerde banen met je bespreken.

Word een verkoopmedewerker

De eerste baan in de retail is verkoopmedewerker. Als verkoopmedeweker is het jouw verantwoordelijkheid klanten te helpen bij het vinden van producten en het nemen van een aankoopbeslissing. Je dient bijvoorbeeld de klanten vriendelijk gedag te zeggen, vragen te beantwoorden, producten te plaatsen in de winkel, de voorraad in de gaten te houden en spullen af te rekenen bij de kassa.

logistieke banen

Word een retailmanager

De tweede retail gerelateerde baan is retailmanager. Als retailmanager wordt het jouw taak winkelpersoneel aan te nemen, op te leiden, toezicht te houden en diensten toe te wijzen. Je dient er ook voor te zorgen dat alles in de winkel op orde is. Denk bijvoorbeeld aan een schone winkel met nette displays en een goede klantenservice. Retailmanagers zullen tevens vragen van klanten beantwoorden en klanten doorverwijzen naar de juist afdeling.

Word een koper/planner

Eén van de andere logistieke banen is koper of planner. Dit beroep gaat vaak gepaard met een riant salaris. Het is de verantwoordelijk van kopers en planners dat de winkel goed bevoorraad blijft. Dit bereiken zij door het plannen van inkooporders, controleren van leveringen en het onderhouden van relaties met leveranciers.

Word een winkelmanager

Als winkelmanager word je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het aannemen, opleiden en begeleiden van het personeel. Denk ook aan het bijhouden van de financiën en het beheren van budgetten voor de winkel. Ook moet je bijvoorbeeld schema’s maken voor je personeel, zodat alles efficiënt en goed verloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *