Is tuinier worden iets voor mij?

De eerste stap naar het kiezen van een carrière is om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk bereid bent om je in te zetten voor het nastreven van de carrière. Je wilt je tijd niet verspillen aan iets wat je niet wilt doen. Weet je nog steeds niet zeker of tuinier worden het juiste carrièrepad is? Door onze gebruikers beschreven als “schokkend nauwkeurig”, kan je carrières ontdekken waar je nog niet eerder aan hebt gedacht.

Hoe word je een tuinier?

Een bachelordiploma is meestal vereist om een instapniveau als tuinder te krijgen. Dit kan zijn in de tuinbouw, plantkunde, bodemkunde of een ander gerelateerd vakgebied. Deze programma’s duren vier jaar om te voltooien en omvatten cursussen in plantkunde, chemie en bodemkunde. Naarmate studenten vorderen in hun major, hebben ze vaak de mogelijkheid om zich te specialiseren in specifieke gebieden. Voor degenen die deze carrière serieus overwegen, wordt het aanbevolen dat ze een aantal cursussen voor bedrijfs- en financieel management volgen die van groot voordeel kunnen zijn.

Tuinders kunnen werk vinden in een aantal sectoren, waaronder landschapsbouw bedrijven, overheidsinstanties en onderzoeksafdelingen. Na het opdoen van wat ervaring kunnen ze doorschuiven naar leidinggevende functies.

Hoe zoek je de juiste vacature?

Je kan je inschrijven bij een uitzendbureau die gespecialiseerd is in het vakgebied waar je wil gaan werken, maar je kan ook op een andere manier vacatures zoeken. Namelijk online! Bij ab-werkt.nl vind je diverse tuinbouw vacatures door het hele land en vooral in de agrarische sector. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *