Wij gebruiken cookies voor analyse en advertenties. Door verder te gaan op deze site gaat U akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Melding over Sentimus B.v.

Door Anoniem op 18-05-2017 14:20:02
Hebben me via LinkedIn benaderd met de mededeling dat "een grote innovatieve organisatie" mijn profiel erg interessant vonden. Uiteraard was ik vereerd en nieuwsgierig naar deze "grote organisatie" die interesse had in mij. Veel mooie beloftes e.d. maar ze konden nog niet concreet worden over de organisatie omdat ze "eerst mijn CV willen zien." en omdat "de organisatie discreet wil blijven." Dat begreep ik volkomen.

Na een aantal gezellige telefoongesprekken uiteindelijk mijn CV gestuurd met de nadrukkelijke mededeling discreet om te gaan met mijn contactgegevens. Zeker omdat ik niet wilde dat mijn huidige werkgever afwist van mijn interesse in een overstap. Deze discretie werd mij gegarandeerd.

Drie dagen later werd ik door mijn directeur op het matje geroepen omdat ze MIJN CV en een mooi verhaal hadden ontvangen van Sentimus B.V. waarin ik werd aangeboden en er werd aangegeven dat ik ongelukkig was in mijn huidige baan en op zoek was naar wat anders ...

Nu heb ik een zeer ontevreden directeur en gelukkig draag ik de verantwoording als Lead maar het heeft mij bijna mijn baan gekost!

Uiteraard was ik erg boos maar de eigenaren van de organisatie waren plots erg druk en konden mij niet te woord staan (daar waar ze eerst driemaal per dag op mijn voicemail stonden) maar werd in een mail excuses aangeboden voor de vergissing.

Omdat ik het hier niet bij liet zitten heb ik (ex) werknemers benaderd om verhaal te halen en toen bleek dat de eigenaren regelmatig voor de rechter staan omdat ze hun werknemers niet betalen, voorwaarden plots veranderen en regelmatig onwaarheden verkondigen. Ook begrepen van een aantal (ex) werknemers dat dit soort praktijken standaardprocedure is bij Sentimus B.V. en ze binnen de markt een slechte reputatie hebben. Uiteindelijk bleek dus dat er geen geheimzinnige "grote organisatie" was die interesse had in mij en dat ze mijn CV naar diverse organisaties uit de buurt hadden gestuurd met het verhaal dat ik interesse had in de openstaande vacature!

Al met al een organisatie om ver vandaan te blijven!
comments powered by Disqus