Pakkingen zijn afdichtingen die veel worden gebruikt in de techniek. Deze pakkingen worden gemaakt van een flexibel materiaal en zijn er voor gemaakt om een ruimte op te vullen. Pakkingen kunnen bestaan uit verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld EPDM, Neopreen of NBR. Deze rubbers zijn uitermate geschikt voor gebruik als afdichting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een flespakking, die wordt gebruikt om een ruimte tussen 2 flensen af te sluiten en deze bijvoorbeeld waterdicht te maken. Bent u benieuwd naar de voordelen en nadelen van deze afdichting en pakking? Lees dan gerust verder of stel een vraag op onze website. Wij zijn namelijk niks voor niks gelria, dé expert in pakkingen. 

Eigenschappen van een NBR pakking

Pakkingen kunnen worden gemaakt uit veel verschillende materiaalsoorten. Deze materialen hebben elk hun eigen voordelen en nadelen, om dat elk soort rubber anders is. NBR straat voor Nitrilbutadieenrubber, en deze stof heeft verschillende eigenschappen die deze rubber erg geschikt maakt tot pakking. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Slijtvast
  • Groot temperatuurbereik
  • Goed bestand tegen veel stoffen (zoals olie)
  • Goede mechanische eigenschappen

Het is verstandig om deze pakking te kiezen aangezien het slijtvast is. Het gaat zeer lang mee, en heeft een groot temperatuurbereik. Dit houd in dat de stof zich goedhoud tussen de -20 en +100 graden Celsius, waardoor het geschikt is voor zowel binnen als buiten.  Ook is de stof zeer goed bestand tegen stoffen zoals olie, brandstof en vet. Ook heeft de stof zeer goede mechanische eigenschappen, en kan zelfs verhoogd worden in weerstand door toevoegen van acrylnitril. 

NBR Pakking is perfect geschikt voor dus bijvoorbeeld een flenspakking voor bijvoorbeeld een oliepompsysteem, voor zowel binnen en buiten. De stof heeft ook veel andere verschillende toepassingen. Bestel dus nu snel een NBR pakking geschikt voor uw toepassing, en geniet van de vele voordelen van het gebruik van een NBR pakking. 

Bent u dus op zoek naar een NBR pakking voor uw nieuwe project? Neem dan gerust contact op met ons bij gelria. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing voor uw project, en doen ons best deze zo snel mogelijk te leveren zodat u snel aan de slag kunt met uw project. 

gelria: Voor uw pakkingen

gelria staat al jarenlang bekend in de branche voor zijn betrouwbare afdichtingen van hoogwaardige kwaliteit. De afdichtingen en pakkingen worden geleverd in vele verschillende materialen, in elke maat en vorm. Voor zelfs een NBR of neopreen afdichting kan u goed terecht bij ons. Met al 80 jaar ervaring op het gebied van pakkingen, bied gelria producten aan van hoge kwaliteit, tegenover een lage prijs. 

gelria zorgt er voor dat de producten die besteld zijn zo snel mogelijk worden geleverd uit voorraad, zodat u snel verder kan met uw project. Heeft u vragen? Onze klantenservice bied al onze ervaring op het gebied van pakkingen aan om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. 

Neem nu snel een kijkje op onze website, en bekijk ons aanbod van verschillende soorten NBR pakking. Wij doen ons best om er voor te zorgen dat u de juiste pakking krijgt voor uw toepassing, geleverd in topconditie en topkwaliteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *