De tijd is aangebroken dat je gaat afstuderen. Je zult eerst een geschikte organisatie moeten zoeken om er stage te lopen. Hier wordt dan ook jouw onderzoek aan gekoppeld en aan het eind van de rit zul je een plan moeten schrijven. Het is best een uitdaging om een organisatie te vinden die voldoet aan de eisen van je opleiding. Vaak voorziet de school van een lijst met bedrijven die geschikt zijn om er je onderzoek te doen.

Uiteraard heb je een beeld van waar jou onderzoek over zal gaan. Er zijn diverse vraagstukken, je kiest er eentje waarna je hier een oplossing op maat voor bedenkt.

En als je dacht dat je je tijdens je stage geheel met je onderzoek bezig zal houden, dan heb je dit echt mis. Als stagiair houd je je ook bezig met de werkzaamheden van een online marketing-medewerker. Immers, het is niet bepaald bevorderlijk om een plan te maken terwijl je nimmer de werkzaamheden hebt uitgevoerd. Je doet dus even hard mee als een der medewerker en je vaardigheden worden op de proef gesteld.

Vaardigheden en competenties tijdens stage

Het op de proef stellen van je competenties en vaardigheden is een belangrijk aspect bij het lopen van stage. Je stage begeleider gaat dus na welke competenties en vaardigheden je beschikt en in welke mate je ze tijdens je stage (verder) hebt ontwikkeld. Uiteraard heb je ook zelf de mogelijkheid om aan reflectie te doen. De stage is in de meeste gevallen gekoppeld aan een stagecijfer die je aan het eind van de stageperiode van de begeleider krijgt. Naast de stage heb je natuurlijk de mogelijkheid om te werken aan je onderzoek. Je mag dus snuffelen. De meeste studenten ervaren hun stageperiode als leerrijk en leuk.

werk inhoud

Het is natuurlijk positief om vooraf een beeld te hebben van de werkzaamheden van een online marketing medewerker. Zo heb je een beeld van wat je te wachten staat. Een online marketing medewerker is vaker digitaal bezig. Je zult daarom veel met de sociale media bezig moeten zijn maar ook met websites. En voor de internet media zoals de verzamelnaam luidt, zal je over content moeten beschikken om deze media levendig te houden. Hier komt het leuke werk aan bod. Je zal de nodige creativiteit aan de dag moeten leggen om goede en pakkende teksten te creëren. Je zult wat grafisch werk moeten afleveren om informatieflyers te maken en de relatie met je publieksgroepen onderhouden. Vervolgens zal je je content moeten managen en analyse op de bewegingen van je publiek los moeten laten.

Online marketing stage lopen bij BO5.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *