Ben je net klaar met het voortgezet onderwijs en weet je nog niet wat je voor vervolgstudie wil gaan doen of wat voor baan jij jezelf later zou zien doen? Wie weet is dakdekker dan wel een geschikte baan voor jou. Als dakdekker hou jij je bezig met het plaatsen, onderhouden of repareren van daken. Dit klinkt niet meteen interessant, maar er zijn genoeg redenen om toch voor deze baan te kiezen. In dit artikel vind je de belangrijkste redenen om te kiezen voor een baan als dakdekker. 

Baankans

Overal waar huizen te vinden zijn, zijn dakdekkers nodig. Een dak moet toch geplaatst, gerepareerd of onderhouden worden. Dus of je nou in Terneuzen woont of in Hoogezand, een dakdekker in Hoogezand is nodig en een dakdekker is ook in Terneuzen benodigd. Hierdoor weet je dat er dus een enorme baankans is als jij je laat opleiden voor dakdekker. Op dit moment zijn er meer dan 250 vacatures voor dakdekker beschikbaar. Meer informatie? Kijk eens bij Totaal Daktechniek.

Omscholing

Wanneer je je hebt laten opleiden tot dakdekker kun je meteen aan de slag gaan. Wanneer deze je baan je op ten duur niet meer gaat bevallen, is het heel eenvoudig om je te laten omscholen. Er zijn talloze banen die aansluiten bij een baan als dakdekker. Denk maar aan banen zoals loodgieter, timmerman of metselaar. Door een korte omscholing kun je eenvoudig wisselen van baan. 

Uitdaging

Een dakdekker is een baan op hoogte. Je kan moeten werken om een gebouw van drie of vier verdiepingen hoog, maar natuurlijk kan het ook nog hoger zijn in unieke situaties. Dit maakt de baan natuurlijk een echte uitdaging. Daarnaast heb je ook niet altijd met dezelfde soorten daken te maken. Er zijn talloze varianten van daken te vinden, dus geen dag zal hetzelfde zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *